Huser Yaylası Demek...

Huser... Bulutlar Ülkesi...

Sanırım her insan en az bir kere rüyasında veya hayalinde bulutlara dokunmuş, bulutların üstüne çıkmış, düşmüş veya bulutlarla iç içe olmuştur. Bulut sevmeyen yoktur... Bulutun mutlu edemeyeceği insan da yoktur bence...

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Huser Yaylası Kaçkar Dağları'nın en medyatik ve ilgi çeken, en sevilen noktalarından biri. Benim ise en sevdiğim. Çamlıhemşin Yaylaları arasında istisnasız ilk 5 arasında yerini alır. Huser Zirve, Huser Yaylası ve Huser Sis Denizi olarak da duyabilirsiniz bu eşsiz yaylayı.

Huser Yaylası'na Nasıl Gidilir?

Ayder Yaylası'ndan kalkan Huser minibüsleri yaylaya gelen yerli ve yabancı turistlere ulaşım konusunda yardımcı oluyor. Yürüseniz en az 2 saat sürecek. Bizde bölgeye uygun arazi araçları ile çıktık. Eğer aracınız arazi aracı değilse denemenizi tavsiye etmem.

Huser Sis Denizi'ne çıkarken yolun zorlu şartlarında ihtiyacınız olan tek motivasyon bu zorluğa değecek olması. Her güzel şeyin zorluğu vardır diye büyüyen insanlardansanız bunu aklınızda bulundurun derim.

Yaylaya minibüslerle ulaştığımızda ufak bir tepeyi yürüyerek çıktık. Her yaştan yüzlerce insanı orada görünce insan biraz utanıyor korktuğu için. Sonuçta bölge insanı için bizim zorluk olarak gördüğümüz şartlar o bölgede hayat akışının bir parçası. Ve geldik! Her yaştan her ülkeden bir sürü ziyaretçi buradayız. İyi ki de geldik!

Huser Yaylası;

Gördüğünüz manzara aklınızı başınızdan alacak desem yeridir. Bulut mu? Deniz mi? Bu nasıl bir manzara! Bir ara nefesimin kesildiğini hissetim. "Rüya gibi" diye kullandığımız deyimin gerçek hayattaki anlamını yaşıyordum! Çünkü rüya gibiydi. Gerçek olamayacak kadar eşsiz ve muhteşem bir manzara tam olarak karşımda duruyordu. Bir adım öne atsam sanki bulutlara değeceğim.

Çok ufak ama cici bir işletme var yaylada. Çay kahve içip manzaranın tadını çıkaranlar, bol bol fotoğraf çekenler, tulum çalanlar, zirveye kurulan devasa salıncak ile adrenalini doyasıya yaşayanlar derken zamanın su gibi akıp geçtiği dakikalar...

Huser Yaylası'nda Gün Batımı;

Gün batımı her yerde eşsiz elbette her yerde insana huzur verir ,büyüler. Ancak Huser Yaylası'nda bulut denizi ile gün batımı manzarası bir araya geldiğinde ortaya çıkan manzara akıllara ziyan eşsiz anlar yaşatıyor insana. Salıncağa bindiğinizde işletmenin çalışanları , hem bu keyfi doyasıya yaşamanız için yardımcı , hem de bu anları en özel açılarla kadrajınıza alan kişiler oluyor. Bende atladım hemen salıncağa... Hayatta, isteyen merak eden herkesin bu manzarayı bir kez olsun canlı canlı izleme , bu atmosferi hafızasına kaydetme ve bu ortamın verdiği huzuru deneyimleme şansını bulmasını dilerim.

Huser Ne Demek?

Anlamını merak ediyorsunuz bu yaylanın. İlk kim geldi? Niye geldi? Bu manzarayı gördüğünde ne hissetti? Anlamını beğendiğimiz isimler kullanırız genelde. Adını kim koydu, ne anlama geliyor Huser?

"Huser" Ermenice isminin okunuşunun dilimize geçmiş hali imiş. Bu nedenle Türkçe anlamı ne diye aradığınızda tam bir cevap bulamıyorsunuz. Bu durumdan yaptığım en güzel çıkarım "o zaman Huser ben ne hissedersem o anlama geliyor" oldu. Benim kalbimde Huser'in anlamı "unutulmaz" oldu... Sizinki ne olacak bilemem ama o anlar unutulmaz olacak eminim...