Ölmeden Görmeniz Gereken Yerlerden Doğu Anadolu Bölgesi!

4 mevsim ayrı bir güzelliğe sahip Doğu Anadolu Bölgesi turlarına Türkiye’nin her yerinden katılmak mümkündür. Ayder Turizm güvencesiyle beğeniye sunulan 4 farklı alternatif, bölgeyi daha yakından tanımak isteyenlere hizmet verir. Otobüs veya uçaklı ulaşım imkânına ek olarak her şey dâhil turistik “Doğu Ekspresi Turu” ile de bölgenin masalsı ruhu keşfedilebilir.

  • Tarihi eserleri
  • Kültürel mirası
  • Doğal güzellikleri ve
  • Lezzet duraklarıyla tur seçenekleri arasından planınıza en uygun rotayı hemen belirleyebilirsiniz.

Doğu Anadolu tur rotası arasında görülecek yerler arasında; Sivas, Erzincan, Erzincan Bakırcılar Çarşısı, Erzurum, Tarihi Erzurum Evleri, Erzurum Kongre Binası, Taşhan, Kars, Sarıkamış Şehitler Anıtı, İshak Paşa Sarayı, Van, Van Kedi Evi, Akdamar Adası, Nemrut Krater Gölü, Bitlis, Ahlat, Elazığ, Harput Kalesi, Keban Barajı, Tunceli ve Pülümür Vadisi sayılabilir.





Doğu Anadolu’nun Binlerce Yıllık Tarihi

Binlerce yıllık gizli hazinelere sahip Doğu Anadolu’da gidilmesi gereken yerler müthiş yöresel lezzetlerle zenginleşir. Bölgedeki mistik atmosferi yerinde hissetmek isteyenlere özel olarak hazırlanan Ayder Turizm turları, kendine has kültürlerin yerinde deneyimlenmesine olanak sağlar.

  • Müziğinden dansına
  • Tarihinden yemeklerine kadar özel bir rotaya sahip olan bölge, son yılların en çok tercih edilen rotaları arasında gösterilebilir.

Kendinizi bir film karesinin içinde hissettirecek ambiyansa sahip lokasyonlar arasında dolaşırken Doğu Anadolu’nun güzelliğine hayran kalacaksınız.

Doğu Anadolu turuyla ilgilenen pek çok kişi Sarıkamış şehitler anıtı nerede sorusuna yanıt arar. Birinci Dünya Savaşı’nda 90 bine yakın şehit verilen Sarıkamış şehitlerini anma programı turun manevi yönü ağır basan en önemli durağıdır. Çevre yöreye özgü çam ormanları ve genelde karla kaplı alanda nice Mehmetçik’ler yattığı için dev Türk Bayrağı’nın dalgalandığı tepe, ziyaretçilerine yoğun duygusal anlar yaşatır.

Doğu Anadolu Yöresine Ait Gelenek ve Görenekler

Zengin kültürel bir mirasa sahip olan ülkemizde hemen her bölgenin kendine özgü gelenek ve görenekleri vardır. Anadolu’nun mistik dokusunu içine çekmek isteyenlerden Karadeniz’in neşesine, Akdeniz’in coşkusundan Ege’nin sıcağına kadar her gezi programı kendine özgü güzellikler taşır.

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş adetlerin günlük hayatın bir parçası olmaya devam ettiği Doğu Anadolu Bölgesi, zengin kültürel mirasın izlerini ve çeşitliliğini taşır. Düğün törenlerinde öne çıkan; kına yakılması, çeyiz alayı, toy düğünü, sıra gecesi, geleneksel müzikler ve halay hem bölgenin zengin tarihi dokusunu yansıtır hem de misafirlere özel ve unutamayacakları bir deneyim yaşatır.






Doğu Anadolu Turu İçin Uygun Zaman Hangisi?

Bölgedeki havaya uygun tur programı yapılması şartıyla Doğu Anadolu için uygun zaman hangisidir sorusunun cevabı “4 mevsim” olarak verilebilir.

  • İlkbahar ayları bölgeyi gezmek için en ideal zamanlardır. Doğanın canlanmasına, çiçeklerin açmasına ve tabiatın yeşermesine şahit olmak istiyorsanız planınızı bahar aylarında yapmanız önerilir. Açık hava etkinlikleri ve ritüellerin daha konforlu yapılmasına imkân veren Mart-Nisan-Mayıs ayları tur seçeneklerine hemen göz atabilirsiniz.

Yaz aylarında yüksek sıcaklıkların hâkim olduğu bölge Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında çeşitli etkinlik, festival ve sergilere ev sahipliği yapar. Ziyaretçilerin gündüz ışığından daha uzun süre faydalanmasına imkân veren yaz dönemi turlarında tarihi mekânlar, şelaleler ve ovalar nefes almak isteyenlere hitap eder.

  • Doğu Anadolu turu için önerilen dönemlerden biri de kuşkusuz Sonbahar aylarıdır. İlkbahar gibi ılıman geçen Eylül-Ekim-Kasımda hava ne çok soğuk ne de çok sıcak olur. Uzun yürüyüş ve tırmanma gerektiren rotalar için sonbahar tarihleri tavsiye edilebilir.

Yaz aylarının sıcaklığının tersine sert bir iklime sahip olan kış ayları tarihi ve kültürel yerleri görmek, gezmek için çok uygun değildir. Ancak, doğal güzellikler ve özellikle kayak merkezleri için tatil planınızı Aralık-Ocak-Şubat aylarından yana kullanabilirsiniz. Doğu Anadolu gezisine kışın çıkmak isteyenler yanlarına kalın giysiler almayı ihmal etmemelidir.

Uçaklı Doğu Anadolu Turu

Doğu Anadolu, Türkiye’nin her yerinden uçaklı turlar ile konforlu bir şekilde gezilebilir. 6 gece ve 7 günlük tur programı kapsamında kadim topraklara gösterişli tarihi yapılar ve hoşgörü eşlik eder. Günlük programın en ince ayrıntısına kadar planlandığı tur seçenekleri, size gezdiğiniz yerlerin tadına çıkarma imkânı sunar. Gezip görmenin dışında yeme içme ve alışveriş fırsatlarının da yer aldığı seyahat boyunca profesyonel rehberlik hizmetleri ayrıcalığıyla binlerce yıllık tarihe yerinde tanıklık edebilirsiniz.

  • Geziler, öğle yemekleri, alışveriş için molalar, serbest zaman, akşam yemeği, ulaşım ve konaklama seçenekleriyle farklı ihtiyaç ve beklentilerin eksiksiz bir şekilde karşılanmasına odaklanan Ayder Turizm rotalarıyla etkileyici bir yolculuğa hazır mısınız?

Türkiye’de “gezmedik görmedik yer bırakmayacağım” diyorsanız yazı ayrı kışı ayrı güzelliklere sahne olan uçaklı Doğu Anadolu turu tam size göre!

Doğu Anadolu Turu Genel Özellikleri

Her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başaran bölge Ankara çıkışlı haftalık turlar eşliğinde keşfedilebilir. Ziyaretçilerini bir zaman yolculuğuna çıkaran tur programlarında pek çok ayrıntı sizler için önceden düşünülerek programlanır. Organizasyona göre değişen konaklama seçeneklerinde misafirlerin rahatlığı ön planda tutulur. Otelin yanı sıra trende seyahat ve konaklama imkânı sunan Turistik Doğu Ekspresi Turu, keyifli bir atmosfere sahiptir. Konforlu ve unutulmaz bir tatil için;

  • Tur tarihine bağlı değişen iklim şartları göz önünde tutulmalı
  • Şehirlerde yapılacak aktiviteler hakkında önceden bilgi sahibi olunmalı
  • Konforlu ve rahat bir gezi için doğru kıyafet tercihi yapılmalı
  • Varsa ücretli etkinlikler hakkında bilgi alınmalıdır.

Kendine has mutfağıyla öne çıkan turda ziyaretçiler et ve hamur yemeklerine doyar. Her zevke hitap eden lezzetler arasında; büryan, cağ kebabı, Harput köftesi, hingel, işkembe ve abdigör köftesi sayılabilir.

7’den 70’e özellikle kültür odaklı bir tatil yapmak isteyenlerin ilgi odağında olan Doğu Anadolu turları, tek seferde zengin bir gezi yapmayı sağlar. Tarih, doğa ve kültürün iç içe geçtiği tur programında ölmeden önce görülmesi gereken yerler ziyaret edilebilir. Siz de Doğu Anadolu turu için hazırlanmaya hemen başlayabilirsiniz.