Maral Şelalesi - İyi Hissetmek

Maral Şelalesi - İyi Hissetmek

Kendinizi dingin ve huzurlu en son ne zaman hissettiniz? İş ve gündelik hayatın sıkışıklığı arasında hangi “anın” farkına vardınız? Peki ya gerçekten ne zaman nefes aldınız? Soluk alıp vermek değil benim dediğim aslında vücudunuzla bir bütün olarak her bir hücrenizi hissederek… Zihin, ruh ve beden sağlığımız için bedenimizi, ruhumuzu ve zihnimizi bir araya getirip, hizaya sokabilmek, aynı anda aynı yerde olmalarını sağlamak nefes ile başlıyor.

Eğer kendinize dönmek, özünüzü keşfetmek, sakin, dingin ve mutlu olmak istiyorsanız rotanızı doğaya çevirin ve nefes alın. Toprak ananın muhteşem uyumuna bakın, yeşilin kaç tonu olduğuna, çiçeklerin renklerine, ağaçların köklerine... Topraktan gelen suyunun şifasını kabul edin.

Sizlere kendinizi doğayla bir hissedeceğiniz bir yer tavsiye edeceğim. Kalbimin ve ruhumun kaldığı, yine olsa yine ve yine gideceğim bir yer burası. Doğanın hizasının ve uyumunun muhteşemliğine kapılacağınız bir yer burası. Oraya ulaşmak için zorlu bir çaba gerektirse de bu çabayı fazlasıyla hak eden bir yer burası. Döküldüğü yere şifa veren, toprakla temas ettiği yerde renklerin cümbüşünün şarkısının çaldığı bir yer burası. Bu şarkının melodisinin kulaklarınızda tınlamasına izin verin. O zaman anlayacaksınız duymakla işitmek arasındaki farkı. Tam da buradayken gökyüzüne çevirin kafanızı, güneşin farklı ışıldadığını fark edin. Bakmak değil görmek tam da bu işte. Yaklaşın şelaleye ve suyun yüzünüze çarpmasına izin verin mesela. Toprağa dokunun ve hissedin. Dokunmak ile hissetmek arasındaki farka varın. Hayatın rutinine kapılıp gitmek yerine, akışta ve oluşta var olmak, anda kalmak bu anlattıklarım.

Borçka Maçahel Vadisi’ndeki Maral Şelalesi burası.

Zaman durmuş adeta burada, teknolojinin ve yeni dünyanın getirdiği olumsuz hiçbir durumdan etkilenmemiş, kendini saklamış adeta. Endemik coğrafyasıyla ayrı bir dünya yaratmış kendine. Onun bu dünyasının bir parçası olmak istiyor, ayrılmak istemiyorsunuz. Bu yüzden Maçahel Vadisi, UNESCO tarafından korunmaya alınmış ve Dünya Biyosfer Rezerv Ağları arasında yerini almış. Ayrıca Türkiye’nin ilk ve tek biyorezerv alanı, yayla turlarımızın favori destinasyonu.

Kendinizi ödüllendirin ve burayı keşfedin. Burada aldığınız her nefes size iyi hissettirecek...